Epilatie

Waxen is niet alleen tijdbesparend, het werkt ook zelfvertrouwen verhogend

Haarvrij het hele jaar door

ORAJA_beauty_&_wellness_epilatie_lichaam_Depilève

Ben je die ontsierende haartjes in je gelaat, op je benen, onder je oksels, rond je bikinilijn, op je armen, op je rug, je buik, borstkas moe?  Wil je er tijdelijk van af via een methode waarbij je niet meer zo snel moet ontharen?  Er zijn verschillende manieren van epilatie.  Heb je jeuk na epilatie?  Of krijg je uitslag na epilatie door scheren of andere ontharingsmethoden?  Dan is waxen of harsen misschien iets voor jou.  Zo geniet je haarvrij het hele jaar door van mooie benen, een nette bikinilijn.  Het geeft jou een boost naar zelfvertrouwen.

 

Ben je eerder op zoek naar een gerichte, permanente oplossing tegen ongewenste haargroei waarbij jouw ongewenste haren ‘definitief’ verwijderd worden?  Dan bieden permanente epilatiebehandelingen voor jou misschien uitkomst.  

 

 

Wanneer kies je het beste voor waxen of harsen?

Ben je het beu om als epilatiemethode om de paar dagen te moeten scheren of andere ontharingsmethodes te moeten gebruiken omdat jouw haren al weer doorbreken?  Krijg je gemakkelijk jeuk na het scheren of irritatie omdat je deze epilatie zo vaak moet toepassen?  Kan je niet zo goed tegen de hinderlijke geur van ontharingssprays?  Ben je zelf al aan de slag gegaan met ontharingsstrips, maar merkte je dat het tijdrovend was en een knoeiboel werd?  Dan is het voor jou gemakkelijker om je haren te laten verwijderen in het schoonheidsinstituut op een professionele manier d.m.v. harsen of waxen. 

Je bespaart hier niet alleen tijd mee.  Je stapt weer vol zelfvertrouwen in je bikini.  Je krijgt hier gladde benen en armen, een ideale bikinilijn, haarloze oksels, een zachte rug, een haarloze borstkas en buik of een gelaat zonder donshaartjes voor terug.  Die blijven zo tot een 4 à 6 weken, afhankelijk van jouw haargroei.  Dit komt omdat de haren bij het waxen of harsen met de wortel worden uitgetrokken.  Bij het scheren als epilatie, blijft de haarwortel zitten, wat leidt tot een snellere groei.  Jouw haartje moet immers minder fases doorlopen vooraleer het weer helemaal volgroeid is.  En jouw huid krijgt voor en na de epilatie de juiste verzorging. 

Voordelen van harsen/waxen

Kortom, harsen is minder tijdrovend, je voelt geen stoppels meer en jouw haren groeien veel minder snel terug in vergelijking met het scheren.  Heb je net dat ene tikkeltje geluk erbij gekregen, dan merk je dat na een lange poos van harsen (na een paar jaar), je haren ook lichter en minder dik worden.

Haargroei vertragen

Om de haargroei te vertragen, zeker in de zomerperiode, is het aangeraden na het harsen een anti-haargroeimiddel aan te laten brengen.  Zo groeien je haren minder snel terug en is je lichaam verfrist en gehydrateerd.

Op zoek naar een permanente oplossing tegen ongewenste haargroei?

Veel haren

Stoor jij je al geruime tijd aan die donkere haartjes in je gelaat of op je lichaam wanneer jij je moet omkleden?  Zoek je een manier van ontharen waarbij jij zelf na de sessies geen werk meer hebt en jouw haren niet meer terug komen?  Voor jou zijn er de laserbehandelingen.  De laser maakt gebruik van een lichtbundel van 808 nM die wordt omgezet in warmte.  De aanwezigheid van melanine (kleurpigment) in het haartje zorgt voor de geleiding.  Deze warmte wordt volledig naar de haarwortel geleid.  Het zorgt vervolgens voor permanente schade aan het haarzakje, waardoor er zich nooit meer een haartje kan ontwikkelen in dat haarzakje.  Voor lichte haartjes geldt dat je haarwortel gekleurd moet zijn.  Er moet pigment aanwezig zijn.  (Dit zie je als je jouw haartje uittrekt met pincet).  Is de haarwortel niet gekleurd, is laser voor jou geen optie.

Enkele haartjes

Heb je hier en daar een enkel haartje in het gelaat bv. op de kin of tussen de wenkbrauwen of op jouw lichaam staan dat je permanent weg wilt?  Dan kan jij je laten behandelen met de Varigone.  Via thermocoagulatie, een fijne naald en een impuls van een hoge frequentie (4 MHz), wordt warmte doorheen het haartje gestuurd en wordt de haarwortel vernietigd.  Na de behandeling kan een plaatselijke verkleuring optreden en lichte korstjesvorming.  Deze kan aanhouden van gemiddeld 2 tot 6 weken na de behandeling.  Na de behandeling wordt je aangeraden het geadviseerde product te gebruiken, zodat deze ongemakken sneller verdwijnen.

Hoeveel behandelingen zijn er gemiddeld nodig om alle haartjes permanent te verwijderen?

De groei van een haartje verloopt in 3 fases (anagene – telogene – katagene fase).  Enkel haartjes die in de groeifase (anagene fase) zitten, geleiden de warmte.  Net omdat zij in deze fase in contact blijven staan met de te vernietigen haarwortel en het haarzakje.  Juist omdat niet alle haartjes tegelijkertijd in dezelfde groeifase zitten, zijn er meerdere behandelingen nodig om alle haartjes permanent te verwijderen.  Het aantal behandelingen per zone is afhankelijk van persoon tot persoon.  Reken gemiddeld op een 6 tot 10 behandelingen om het gewenste resultaat te verkrijgen.  Soms heb je iets meer behandelingen nodig, terwijl andere klanten op minder behandelingen haarvrij zullen zijn.  Omwille van hormonale veranderingen in je lichaam of tengevolge van wijziging in medicatie is er soms na een jaar of enkele jaren een opvolgingsbeurt nodig om enkele nieuwe haartjes opnieuw te verwijderen.

Hoeveel kost een waxbeurt?

Wil jij jouw haren laten harsen (waxen)?  Kom dan bij voorkeur terug om de 4 à 6 weken.  Dit is de tijd die jouw haren nodig hebben om volgroeid te zijn.  De epilatie gebeurt met film- of striphars.

Tip: wil je besparen op jouw gelaatsepilaties?  Combineer de epilatie in jouw gelaat met een gelaatsverzorging.  Zo betaal je minder voor jouw epilatie.

Volledige benen (45 min.)

Het geeft jou meer zelfvertrouwen als die haren op je benen weg zijn.  Bij het wielrennen, ga je beter kunnen bruinen.  Epilatie met striphars.

Onderbenen (20 min.)

Je hebt haren op je onderbenen wat je stoort bij het sporten.  Of het geeft je een onzeker gevoel.  Epilatie met striphars.

Bovenbenen (30 min.)

Je stoort je aan het haar op je bovenbenen.  Als je geen haar hebt op je onderbenen, is het handig om toch je bovenbenen haarvrij te laten maken.  Epilatie met striphars.

Tenen (10 min.)

Je stoort je aan het haar op je tenen.  Epilatie met strip- of filmhars.

Bikinilijn (15 min.)

De epilatie van de bikinilijn gaat tot aan de sliprand.  Epilatie met film- of striphars.

Stringlijn (20 min.)

Heb je schrik dat er nog haren zichtbaar zouden zijn als je een bikini aanhebt?  Ga dan voor de epilatie van de stringlijn.  Epilatie met strip- en filmhars.

Bikinilijn Braziliaans (30 min.)

Jij wilt nog een streepje haar in het midden van de intieme zone laten staan.  Daarbuiten zijn de haren weg.  Epilatie met strip- en filmhars.

Schaamstreek volledig (45 min.)

Jij wilt geen haar meer op de intieme zone.  Epilatie met strip- en filmhars.

Oksels (15 min.)

Het geeft jou meer zelfvertrouwen als je oksels haarvrij zijn.  Epilatie met striphars voor weinig haren.  Epilatie met filmhars voor gevoelige oksels.

Onderarmen (20 min.)

Wil je je donkere of veel lichte haren op je onderarmen weg?  Epilatie met striphars.

Rug, nek, schouders (30 min.)

Je gaat beter kunnen bruinen als de haren van je rug, nek, schouders weg zijn.  Deze epilatie gebeurt met striphars.

Borstkas (30 min.)

Droom je van een haarloze borstkas?  Deze epilatie gebeurt met striphars.

Buik (20 min.)

De haren op je buik storen je.  Deze epilatie gebeurt met striphars.

 

Wenkbrauwen (15 min.)

Is de vorm van je wenkbrauwen wat verloren?  Deze epilatie gebeurt met filmhars.

Oren (10 min.)

Storen de haren in je oren?  De epilatie gebeurt met filmhars.

Bovenlip (10 min.)

Ontsieren donkere of lichte haartjes je bovenlip?  Een zachte epilatie met filmhars.

Kin (10 min.)

Geef stugge haren op je kin geen kans meer.  Epilatie met filmhars.

Wangen (20 min.)

4 weken lang zachte wangen.  Epilatie met filmhars. 

Hals (10 min.)

Epilatie van donshaartjes in de halsstreek met filmhars.

Hoeveel kost een permanente ontharingsbehandeling?

Met laser

Kies je voor permanente laserontharing?  Schrijf je in voor een abonnement en ontvang jouw eerste behandeling gratis.  Wil je graag passend advies en een gratis testbehandeling?  De ervaren lasertherapeute waarmee ORAJA beauty & wellness samenwerkt, zal je de prijs van je toekomstige behandelingen meedelen na jou gezien te hebben.  Dit hangt af van de ontharingszone(s) die behandeld moet(en) worden en de hoeveelheid haar.

Met Varigone

Indien je slechts enkele haartjes wilt laten behandelen met de Varigone, kan je sessies van 3-6-9 beurten opnemen.  Geen volledige zones.  Na een sessie kunnen losse beurten genomen worden.   Je verkrijgt deze aan de voordeelprijs van € 75,00/beurt per behandelingszone indien jij jouw behandelingen per 3 opneemt.  Aan € 70,00/beurt per behandelingszone per 6 opgenomen.  Of aan € 65,00/beurt per behandelingszone per 9 opgenomen.  Bij inschrijving wordt het volledige bedrag betaald.  Neem je na de eerste 3-6-9 behandelingen losse beurten op, dan betaal je € 75,00/behandeling.  Dit betreft telkens een permanente ontharing.

Permanente ontharing Varigone per 3 beurten

Permanente ontharing Varigone per 6 beurten

Permanente ontharing Varigone per 9 beurten

ORAJA_beauty_&_wellness_epilatie_lichaam_Depilève
ORAJA_beauty_&_wellness_epilatie_Depilève
ORAJA_beauty_&_wellness_epilatie_benen_Depilève
ORAJA_beauty_&_wellness_zittend_model_Icoone

Supplement epilatie

Anti-haargroeiserum

Serum tegen ingegroeide haren