menu

Artikel portret: ORAJA

Tekst: Coach Tineke | Foto's: Lifestylebooking.be

ORAJA beauty & wellness te Gierle is een innovatief schoonheidsinstituut gespecialiseerd in huidverbetering, anti-aging en lifting met de nieuwste technieken (zoals fruitzuurpeeling, microneedling, Icoone) en kwalitatieve producten. Ilse werkt uitsluitend met producten van natuurlijke oorsprong binnen het gamma van Biodroga, Biodroga MD, Thalgo en Espressens. Wie graag eens volledig tot rust wilt komen en de stress vergeten, kan kiezen voor een energetische
massage.  Zit je ergens vast, dan worden blokkades weggewerkt.  Deze natuurlijke healings brengen je emotioneel, geestelijk en fysiek terug in balans.  Zo voel jij je weer lekker in je vel!

Na een aantal jaren aan huis te gaan als schoonheidsspecialiste, daarna kleinschalig te starten onder haar eigen naam besloot Ilse in 2010 dat het tijd was om haar schoonheidsinstituut naar een hoger niveau te tillen en werden de nodige verbouwingen gedaan. Zo ontstond er een beauty shop waar je alle kwalitatieve producten kan terugvinden voor de verzorging en verfraaiing van je huid van kop tot teen met respect voor je huid, een cabine, een duo-cabine en een therapeutische infraroodcabine. Ondertussen heeft Ilse al 17 jaar ervaring en kennis opgedaan en is ze gespecialiseerd in huidverbetering. “Ik werk het liefst met zo natuurlijk mogelijke producten en heb gekozen voor Biodroga, Biodroga MD, Thalgo en Espressens voor de gelaatsverzorgingen. Biodroga MD is gericht op huidspecifieke problemen en werkt met geconcentreerde serums en ingrediënten voor de beste resultaten. Ik werk graag manueel, maar voor huidverbetering en anti-aging zijn toestellen echt wel een meerwaarde. Ik blijf mij ook steeds verdiepen en bijscholen in de nieuwigheden, want het staat niet stil.”

Kom gratis langs voor advies als je wilt starten met huidverbetering

Afbeelding

Wat mogen klanten verwachten als ze voor een gelaatsverzorging komen?

“Ik ga eerst met de klant overleggen waar ze aan willen werken, wat hen precies stoort. Dan bekijk ik de gereinigde huid in detail en overleg wat de beste behandeling zou zijn. Ik geef advies mee, maar ik laat de klant altijd vrij om te beslissen wat ze willen doen. Willen ze echt werken op huidverbetering en anti-aging raad ik een kuur aan voor het beste resultaat.
Afhankelijk van de huid, kies ik voor een fruitzuurpeeling, microneedling of een combinatie
van behandelingen. Dit zijn technieken die heel mooie resultaten opleveren voor een mooie en gladde huid. Ideaal om een onzuivere huid, acnehuid, pigmentvlekken, grove poriën, striemen, een grauwe huid of rokershuid, fijne rimpeltjes, maar ook de diepere rimpels aan te pakken.”

Wie wil starten met een huidverbeterende kuur, mag eerst langskomen voor een gratis intake gesprek. Waarom doe je dat? “Ik leg daar inderdaad de nadruk op. Het is heel belangrijk dat mensen weten waar ze aan beginnen en wat ze mogen verwachten van een kuur. We bespreken hoe de behandeling in zijn werk gaat, hoe het aanvoelt, welke thuisverzorging voor en nadien ze moeten doen, hoe de huid kan reageren en welk resultaat ze mogen verwachten. Natuurlijk is het ook van belang te bespreken hoeveel keer ze moeten komen en wat het zal kosten. Dan stel ik in samenspraak een kuur samen met behandelingen en producten voor thuisverzorging, want die nazorg is heel belangrijk. Je moet de huid heel goed beschermen tegen UV-licht, want die zal er extra gevoelig op reageren.  Het voordeel voor de klant is dat er geen downtime is.  Je kan gewoon je dagelijkse werk verder zetten mits gebruik van de overeenstemmende producten.”

"Bereid je huid zeker voor op een fruitzuurpeeling."

Je combineert ook de fruitzuren met microneedling.  Kun je eens uitleggen hoe dit precies werkt en welk effect het heeft op de huid? 

 “Microneedling gecombineerd met de fruitzuren, werkt nog iets intenser op de huid. Microneedling is een beautyroller met diamantvormige naaldjes, die heel fijne microperforaties maakt in de huid. Dit zorgt ervoor dat het eigen herstelmechanisme van de huid geactiveerd wordt en stimuleert zo de aanmaak van collageen, elastine en hyaluron. Dit is ideaal om huidveroudering en -verslapping tegen te gaan, want de huidelasticiteit verbetert hierdoor op een natuurlijke manier. De serums bevatten hoge concentraties hyaluronzuur en
Vitamine C, die ingesluisd worden tot diep in de cellen. Het resultaat is een mooie, egale en gladde huid. Pigmentvlekken vervagen, grove poriën verfijnen, een onzuivere huid of acnehuid verbetert, littekens, acne littekens en striae verminderen, rimpels worden opgevuld en de huid voelt strakker aan.”

De voorbereiding van de huid is ook belangrijk voor je een fruitzuurpeeling laat doen. Wat houdt dit precies in? “Twee weken voor de kuur aanvangt, start de klant thuis zelf al met specifieke producten om de huid goed voor te bereiden op de fruitzuren. Je reinigt met een specifieke reinigingsmelk en een zuiverende lotion die ontvettend gaat werken en een milde fruitzuurpeeling.  Dat is belangrijk zodat de zuren goed kunnen inwerken op de huid en de huid niet te hard opgeschrikt wordt van de intense fruitzuren. Daarnaast moeten ze ook werken met een Vitamine C concentraat, om de cellen te beschermen en die de werkstoffen toelaat om dieper in te werken. Een hyaluronzuurgelconcentraat gaat het vocht binden zodat de huid strakker aanvoelt. Ook voorzie ik een aangepast serum en een beschermende 24-h crème volgens hun huidtype.”

"Na zo een kuur heb je een gloednieuwe huid."

Afbeelding

Wil je graag een gratis intake gesprek bij Ilse om de mogelijkheden te bespreken?
Stuur dan een mailtje naar info@oraja.be of               bel 014 47 82 37. Zij ontvangt je in haar
professioneel en huidverbeterend instituut ORAJA beauty & wellness, Singel 6 te Gierle. – www.oraja.be

Nieuw?
Ontdek onze acties speciaal voor nieuwe klanten
Boek je afspraak
bij Oraja

Verder lezen

Messenger logo
Chat